به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به مکه مکرمه ، در مکان نزول قرآن و در ماه ذی الحجه ماه تجلی وحدت مسلمانان ، و در سال انسجام اسلامی به موضوعی متناسب با همه موارد فوق و جذاب برای تمامی مسلمانان بر می خوریم، اعجاز قرآن.
قرآن معجزه پیامبر خاتم (ص) معجزه ای برای همه اعصار است . همان اثری را که 14 قرن پیش داشته است هم اکنون نیز می تواند داشته باشد. نکته مهم این است که این اعجاز باید نشان داده شود و برای این مهم باید گروههای تخصصی در رشته های مختلف به تحقیق پیرامون ابعاد مختلف اعجاز قرآن بپردازند و در این رابطه پژوهشکده ای مختص تحقیق بر روی اعجاز قرآن و به همین اسم در دانشگاه شهید بهشتی تاسیس شده است .
دکتر علیرضا طالب پور رئیس پژوهشکده تحقیق بر اعجاز قرآن در گفتگو با خبرنگار "مهر" در خصوص هدف از تاسیس این پژوهشکده گفت : نام این پژوهشکده اعجاز قرآن است و در گروههای مختلف و با تخصصهای گوناگون دانشگاهی از علوم قرآن و حدیث گرفته تا علوم پایه، مهندسی و پزشکی فعال است.
وی تصریح کرد : این پژوهشکده مجوز خود را از وزارت علوم دریافت کرده و در دانشگاه شهید بهشتی که دانشگاهی جامع است و بیش از 700 دکترای تخصصی در آن مشغول به فعالیت هستند، تاسیس شده است. بنابراین مشخص می شود که این کار یک کار ادامه دار و تشکیلاتی است و با تکیه بر دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا تحقیقات مستمری را در ابعاد اعجاز قرآن انجام می دهد.
طالب پوراظهار داشت : به دلیل حضور این پژوهشکده در دانشگاه شهید بهشتی، تخصص های گوناگون در 14 دانشکده و پژوهشکده این دانشگاه به کمک این تحقیقات خواهند شتافت و پایان نامه های متنوعی که دردانشکده ها وبه واسطه علاقه دانشجویان در رابطه با قرآن تصویب می شد و ازیک سیاق واحد تبعیت نمی کرد، با مشاوره پژوهشکده اعجاز، مدیریت خواهد شد.
رئیس پژوهشکده اعجاز قرآن ، در ارتباط با اهداف این پژوهشکده گفت : قرآن معجزه است و در هر عصر و زمانی این معجزه بودن به قرآن صدق می کند و بر عهده ما است که این اعجاز را نشان دهیم و این اولین هدف پژوهشکده است. از سوی دیگر، قرآن محور مشترک تمامی مسلمانان است و برای وحدت آنها یکی از بهترین راهها تمرکز بر قرآن و تحقیق روی آن است که خود به خود عترت که از قرآن جدا نشدنی است اثر خود را نشان خواهد داد.
وی تصریح کرد : با وجود اینکه لازم است به شبهاتی که در رابطه با قرآن مطرح می گردد، پاسخ مناسب داده شود ولی با اثبات اعجاز قرآن و با اثبات استناد این کتاب مقدس به خالق متعال، نه تنها جلوی حمله دشمنان اسلام گرفته می شود بلکه دعوتی روشن برای گرایش به اسلام نیز خواهد بود.
رئیس پژوهشکده تحقیق بر اعجاز قرآن در ادامه گفت : ممکن است در مسیر تحقیق در اعجاز قرآن و در بخشهای اعجاز علمی و یا سیستم های قرآن و حتی اعجاز لفظی به مواردی برخورد نماییم که بشر هنوز به آنها دست نیافته است و این علاوه بر جنبه اعجازی ، جنبه کاربردی نیز خواهد داشت.
وی در خصوص اقداماتی که در باب اعجاز قرآن صورت گرفته گفت : قرآن به این گونه نیست که ما بتوانیم ادعا کنیم تمامی موارد اعجاز آن را به دست آورده ایم، با گذشت زمان فکر بشر و توانایی های او برای درک قرآن در مورد اعجاز آن بیشتر می شود و از سوی دیگر به دلیل نامحدود بودن قرآن، کسی نمی تواند ادعای کافی بودن تحقیقات را داشته باشد.
طالب پور، اقدامات در رابطه با بررسی اعجاز قرآن صورت گرفته را نا کافی عنوان کرد و افزود: کارهای انجام شده در این رابطه بسیار محدود بوده و ایجاب می کند موسسات بسیاری مخصوص این موضوع تاسیس گردد و تحقیقات گسترده ای در این زمینه در جهان اسلام صورت پذیرد.
وی در خصوص گروههای فعال در این پژوهشکده گفت: گروه اعجاز علمی قرآن از گروههای فعال در این پژوهشکده محسوب می شود که به بررسی موارد موجود و ادعا شده ، یافتن موارد جدید با استفاده از احادیث و دستیابی به مواردی که علم هنوز به آنها نرسیده است، می پردازد.
رئیس پژوهشکده اعجاز قرآن همچنین، گروه اعجاز لفظی که به بررسی روابط خاص بین کلمات و حروف و بررسی حروف مقطعه و رموز قرآن می پردازد را از دیگر گروههای فعال برشمرد و گفت : در این گروه متخصصین کامپیوتر، ریاضی، آمار و هوش مصنوعی به همراه متخصصین قرآن همکاری دارند .
وی افزود : سومین گروه فعال در این پژوهشکده ، گروه سیستم های قرآن است که با الهام از آیه افلا یتدبرون القرآن و لوکان من عند غیرالله لوجدوا فیه اختلافا کثیرا" شکل گرفته است . از آنجائیکه روح واحد و هماهنگی خاصی در قرآن وجود دارد که در این گروه به بررسی و استنباط آن و نظامهای وابسته و فرعی آن پرداخته می شود.
طالب پور در ارتباط با بکارگیری از تخصص حوزوی در پژوهشکده گفت : این امر از ابتدا دغدغه ما بوده است. برای این مسئله علاوه بر اینکه در تمامی گروهها از متخصصین علوم قرآن و حدیث استفاده می شود سعی شده است در اصل مسئله و در ادامه فعالیت ارتباط تنگاتنگ با حوزه و تایید حوزه همیشه مد نظر باشد.
وی گفت : با اغلب مراجع عظام دیدار داشته ام و تایید کتبی و یا شفاهی را اخذ کرده ایم ، همچنین تفاهم نامه ای را با موسسه " اسرا " منعقد کرده ایم تا نظارت موسسه حضرت آیت الله جوادی آملی بر مقالات، پایان نامه ها و تمامی خروجی های این پژوهشکده برقرار باشد.
رئیس پژوهشکده تحقیق بر اعجاز قرآن ، در پایان در خصوص نحوه همکاری با این پژوهشکده گفت : توضیحات لازم در خصوص نحوه همکاری با پژوهشکده در سایت مذکور به آدرس www.sbu.ac.ir درج شده است .
طالب پور اظهار امیدواری کرد با پیگیری های صورت گرفته و موافقت های اولیه ای که انجام شده است سال آینده در موسم حج کنفرانس بین المللی اعجاز قرآن در مکه مکرمه برگزار شود .
نظر شما